Welkom bij 2TB Verkoop & Verhuur B.V.

Webshop

Tijdelijke wegbebakening

Als u als bedrijf werkzaamheden uitvoert die de normale verkeerssituatie kunnen verstoren, moet u dit met tijdelijke wegbebakening op tijd te kennen geven aan de verkeersdeelnemers. Dit om te voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan voor de weggebruikers of uw personeel. Het is dan verstandig om de weg of omgeving met de juiste wegbebakening te voorzien. Als u veelvuldig wegbebakening nodig heeft, kunt u tijdelijke wegbebebakening kopen. 

Soorten tijdelijke wegbebakening

Tijdelijke wegbebebakening kopen, moet u pas doen als u wel een keuze heeft gemaakt in wat voor soort wegbebakening u wilt. Er kunnen immers verschillende situaties en oorzaken zijn, waar u vaak wegbebakening nodig heeft die bij de situatie op dat moment past. U kunt dus kiezen uit diverse tijdelijke wegbebakeningen:

Afzethekken

Moet u een gehele straat afzetten? Dan moet u een afzethek neerzetten. Over het algemeen zijn het de bekende hekken in het rood en wit. De constructie waarin het hek gezet is, heet een A-standaard, die over het algemeen van aluminium is en het hek zelf is van kunststof. Hoeft u niet een hele straat af te zetten, maar een tijdelijk gebied waar u aan het werk bent? Dan zijn de vouw afzethekken ideaal. Deze kunt u dusdanig neerzetten, dat niemand overlast ondervindt van uw werkzaamheden. Als u een gebied moet afzetten voor een evenement, dan komen dranghekken uitstekend van pas. Er zijn dranghekken in diverse groottes.

Langsafzetting

Als u het niet zo drastisch hoeft aan te pakken, zoals een gehele straat afzetten, maar toch weggebruikers wilt attenderen, dan er werkzaamheden bezig zijn, heeft u keuze uit verschillende langsafzettingen. Meest bekende en simpele oplossing zijn de verkeerskegels. Deze zijn van sterk PVC en een goedkope oplossing voor een tijdelijke afzetting. Ook kent iedereen wel de rood/witte geleidebaken op de snelweg. Deze leiden verkeersdeelnemers veilig langs de plek van werkzaamheden. De geleidebaak kan los van de baakvoet gekocht worden. Zo kunt u de baakvoet ook gebruiken voor bijvoorbeeld drankhekken.

Actieframe

Dit zijn de grote signaleringsborden die vaak ruim voor de plek van werkzaamheden langs de weg staan om de verkeersdeelnemer op tijd te informeren dat er werkzaamheden aankomen. Deze installaties zijn inklapbaar en kunt u gemakkelijk monteren aan bijvoorbeeld de achterzijde van een voertuig.

Als u de keus voor de juiste bebakening heeft gekozen kunt u de tijdelijke wegbebakening bestellen en veilig met uw werkzaamheden van start gaan.