Welkom bij 2TB Verkoop & Verhuur B.V.

Webshop

Actiewagen huren

Bent u op zoek naar de mogelijkheid om een actiewagen te huren? Of andere tijdelijke c.q. permanente verkeersmaatregelen? 2TB heeft ruime ervaring op het gebied van verhuur en plaatsing van omleidingen en wegafzettingen op niet-autosnelwegen. Onze opdrachtgevers bestaan uit onder andere aannemers, gemeenten en provincies.

Indien gewenst adviseren wij u met betrekking tot het wettelijk voorgeschreven afzetmateriaal en/of ontwerpen wij een verkeersplan. U kunt ook bij ons terecht voor verkoop van alle soorten wegbebakening. Een actiewagen huren is zo een moeiteloze gebeurtenis.

Actieframe

Na het actiewagen huren is deze ook naar uw wens in te richten. Deze zijn voorzien van een groot actieframe zodat u deze kunt inzetten op autosnelwegen. Ook de verlichting en figuraties zijn naar uw wens uit te voeren. Zowel de bordenwagen als actiewagen is stand alone te gebruiken. Neem voor advies, prijzen of bestellingen contact op met onze afdeling verkoop.

Een actiewagen huren voor op de Nederlandse wegen?

De eerste actiewagen is sinds 1978 zichtbaar op de Nederlandse wegen. Voor die tijd bestonden er al aanhangwagens die verkeersinformatie konden verspreiden. Na de eerste wagen is er een speciale markt ontstaan met diverse bedrijven die dit soort producten ontwikkelen, produceren, verhuren en verkopen. Nu is er een groot aantal producten met diverse toepassingsmogelijkheden beschikbaar om te huren. Op deze pagina leest u meer over de inzetbaarheid van de traditionele actiewagen en verwante producten.

Wat is een actiewagen?

Naast de term ‘actiewagen’ hoort u ook wel de term ‘pijlwagen’ in de markt. Die tweede term geeft duidelijk aan waar deze voertuigen voor bedoeld zijn. Dat is om aan te geven dat een automobilist of andere verkeersdeelnemer van baan moet wisselen of zich moet voorbereiden op een afzetting, wegversmalling of ongeval. Als er een verhoogd risico bestaat op een botsing dan is het bovendien mogelijk om een botsabsorber voor de wagen te plaatsen. Dat is een veilige wetenschap als u bij 2TB een actiewagen wilt huren.

Snel opbouwbaar systeem

U kunt bij 2TB een actiewagen huren die is voorzien van een omlijsting met onder andere opvallende rood-wit strepen die onder een hoek staan met de punt naar boven. In het frame bevinden zich ook nog één of twee verkeersborden. En een pijl met lampen is onder alle omstandigheden zichtbaar voor verkeersdeelnemers. Het frame heeft vanzelfsprekend een opvallende kleur. De verlichting werkt op basis van een oplaadbare accu. Het geheel plaatsen we doorgaans op een aanhangwagen. Zo kunnen we het systeem snel op de plaats van bestemming opbouwen. En dit na gebruik snel weer verwijderen.

Meer dan een actiewagen

Hoewel een actiewagen duidelijk aangeeft wat de bedoeling is, blijft de toepassing beperkt. Het bord kan alleen aangeven dat de bestuurder van baan moet wisselen. Maar tekstkar kopen of huren biedt meer mogelijkheden, omdat er daarmee meerdere regels tekst mogelijk zijn en niet slechts een grote pijl. Zo kan bijvoorbeeld de bestuurder geïnformeerd worden over de specifieke situatie. In dit geval betreft het een wagen die in de berm staat en niet op de rijbaan, de informatie is voorlichtend van aard en niet dwingend. Denk ook aan de melding dat een weg op een datum buiten gebruik zal worden gesteld wegens werkzaamheden.

Andere soorten afzetting

Bij een actiewagen huren is het tevens mogelijk om ook verwante artikelen te huren waaronder verkeershekken, kegels, bakenschilden etc. Zo kan (een deel van) de weg worden afgezet op een verantwoorde wijze. Omdat deze artikelen omvangrijk kunnen zijn is het mogelijk om hiervoor speciaal transport in te huren met chauffeur. Het biedt daarom voordeel om met een leverancier in zee te gaan die volledige oplossingen levert inclusief transport van en naar de locatie. Informeer bovendien ook naar de wet- en regelgeving omtrent signalering langs en op de weg. 2TB is uw allround specialist, neem contact met ons op voor informatie of een vrijblijvende offerte.

Wat is er nog meer mogelijk?

Naast een actiewagen huren is er ook het actieraam. Dit model kunnen we voor u op een vaste locatie plaatsen zonder aanhanger. Een full colour tekstkar of mediascherm levert een hogere beeldkwaliteit. Dat is met name bij promotionele activiteiten helder en duidelijk. Daarnaast is er voor het gebruik van apparatuur die niet op eigen stroom kan functioneren de optie voor een externe generator. Zo bedenken de specialisten van iedere situatie een passende oplossing te zowel voor een korte periode als op de langere termijn.

2TB EDE

2TB Verkoop & Verhuur B.V.

Spinderweg 9 | 6713 HR | Ede (Gld.) Tel 0318 - 830 332 Bank: IBAN: NL87 ABNA 0540 5421 64 K.v.K.: 50882147 BTW-nr: NL81.4057.603.B02
2TB Verkeerstechniek BV

2TB Verkeerstechniek B.V.

Spinderweg 9 | 6713 HR | Ede (Gld.) Tel 0318 - 830 333 Bank: IBAN: NL05 ABNA 047 6204 607 K.v.K.: 09148487 BTW-nr: NL81.4057.603.B01

2TB is gecertificeerd volgens de norm:
ISO 9001:2015 & VCA* 2017/6.0

Onze medewerkers zijn in het bezit van een certificaat: Vakman TVM